La leverandørene konkurrere

Garasjeleverandørene konkurrerer om deg ved å gi deg sitt beste og billigste tilbud på rekkegarasje. Sammenlign priser enkelt

 

Uforpliktende & Gratis

Tjenesten er helt uforpliktende og gratis for deg som forbruker. Du kan selv velge å takke ja til et tilbud – eller avslå alle.

Spar tid og penger

Å bygge garasje er en stor investering. Du gjør det klokt i å spare penger der du kan. Samtidig får du brukt tiden din på noe som betyr mer for deg

Rekkegarasje

Rekkegarasjer er spesielt populære i nabolag, sameier og borettslag der flere beboere har behov for oppbevaringsplass til bil. Dersom nabolagets styre har bestemt seg for å kjøpe rekkegarasje, er det imidlertid flere ting som bør tenkes over først.

En rekkegarasje finnes nemlig i mange ulike varianter – både når det gjelder pris, funksjoner og stil. Les videre for å finne ut hvordan du finner den perfekte rekkegarasje til borettslaget ditt!

Hva er en rekkegarasje?

En rekkegarasje er et garasjebygg som vanligvis inneholder fire eller flere garasjeenheter. Det finnes også garasjebygg med tre garasjer, noe som gjerne kalles trippelgarasje.

En rekkegarasje er med andre ord akkurat hva det høres ut som – en rekke bestående av separate garasjer. I noen tilfeller er det åpent inni garasjen, mens andre varianter har vegger som separerer de forskjellige enhetene.

Hvordan velge riktig garasje?

Dersom nabolaget skal kjøpe en rekkegarasje, er det flere ting som skal tas hensyn til. Pris er kanskje den viktigste faktoren for mange. Pris på rekkegarasjer kan variere ganske mye, og det anbefales derfor å sammenligne priser hos flere leverandører før man bestemmer seg.

For å sikre at garasjene kan nytes i mange år fremover, er det også lurt å tenke over stil. Mange foretrekker at garasjene står i stil med boligene, dersom dette lar seg gjøre.

Man bør også tenke over hvorvidt en ønsker en billig rekkegarasje med garasjeporter som må løftes manuelt, eller om man skal ha fjernstyrte garasjeporter. De fleste nyere garasjer kommer med fjernkontroll og garasjeporter som kan åpnes på avstand.

Ellers bør man ta hensyn til hvorvidt garasjeportene skal ha vinduer, eller om selve garasjen skal ha egne vinduer. Dette sørger for at naturlig dagslys kan slippe inn i garasjen, noe mange setter pris på. Tenk også over om garasjene skal ha egne boder.

 • Pris
 • Stil
 • Manuelle eller automatiske garasjeporter
 • Eventuelle vinduer og dører
klar? sammenlign tilbud nå

Forberedelser før rekkegarasje bygges

Når en rekkegarasje skal bygges, vil dette utgjøre et byggeareal på mer enn 50 m2, som altså er maksimumsgrensen for når en ikke trenger å søke om byggetillatelse hos kommunen. Derfor må nabolagets styre søke om byggetillatelse hos kommunen.

Husk også at det skal sendes ut nabovarsel til omkringliggende boliger som kan rammes av byggingen. Som regel må et nabovarsel sendes ut så lenge man også må søke om byggetillatelse via kommunen.

Ellers er det viktig at man tar nødvendige mål på parkeringsplassen hvor garasjene skal plasseres. Pass på at det er tilstrekkelig med plass til å svinge bilen inn og ut av garasjene. Dersom plassen ikke er 100 % flat eller i vater, må den flates ut før garasjene plasseres.

 • Byggetillatelse
 • Nabovarsler
 • Gjør nødvendige mål der garasjerekken skal plasseres
 • Sørg for at bakken er flatet ut

Garasjerekke på 1-2-3

Dersom nabolaget ønsker en rekkegarasje, trenger ikke dette være noen avansert prosess. Så snart nødvendige forberedelser er unnagjort – som nabovarsler og godkjenning av byggesøknad – er det bare å sette i gang!

Det finnes garasjeleverandører i Norge som leverer materialene du trenger, dersom garasjen skal bygges på egen hånd. En rekkegarasje er imidlertid stor, og vil kunne ta lang tid å bygge uten hjelp. Heldigvis er det også mulig å få hjelp til montering av garasjen.

Dersom garasjen bygges selv, kan man spare en del penger. Dette kan kanskje være et alternativ om det er mange nevenyttige folk i nabolaget. Hvis ikke, kan det kanskje være greit å betale litt ekstra for å få en rekkegarasje ferdig bygget av profesjonelle.

Fordeler ved å ha garasje

Enten man kjøper en enkelgarasje, dobbelgarasje eller rekkegarasje, vil man få mange fordeler med på kjøpet. Først og fremst vil bilen beskyttes mot biltyver, noe som gjør at du slipper å bekymre deg for innbrudd i bilen i like stor grad som før.

Det at bilen beskyttes mot innbrudd og andre ytre farer, kan også bidra til at bilforsikringen blir billigere. Her er det med andre ord penger å spare om en er heldig.

Ellers vil en rekkegarasje sørge for at de forskjellige husstandene slipper å skrape is eller snø av bilene sine hver morgen vinterstid. Dette er et stort pluss som mange setter pris på.

 • Beskyttelse mot biltyver og innbrudd
 • Billigere forsikring
 • Ingen snø eller is på bilen om vinteren

Finn en rekkegarasje som passer budsjettet

Hos Garasjetest.no kan du enkelt sammenligne pris på rekkegarasje hos flere ulike leverandører. Sammenligningsverktøyet du finner på siden vår er helt gratis å ta i bruk – noe som betyr at det passer alle som er på garasjejakt.

Finn Norges beste pristilbud på rekkegarasjer, og spar deg for både tid og arbeid

Finn beste deal på ny rekkegarasje nå