Garasjeport pris

Garasjeport pris

Så hva koster en garasjeport?

En standard, enkel garasjeport vil som regel koste rundt 8 000 kroner, mens en dobbel port vil koste mer.

Er du ute etter ny garasjeport? Da vil du fort se at det finnes både dyre og billige garasjeporter på markedet. Det er flere ting som er med på å avgjøre garasjeport pris, som for eksempel størrelse, materialer, mekanisme og merkevare.

Vi skal nå se nærmere på hvordan du kan oppnå en mest mulig gunstig garasjeport pris, enten du er ute etter port til enkelgarasje, dobbelgarasje eller rekkegarasje.

Dette avgjør garasjeport pris

Når du skal kjøpe garasjeport, vil mange faktorer spille inn når det kommer til pris. Endelig garasjeport pris vil blant annet avhenge av størrelsen på porten.

Grad av isolasjon i porten kan også spille inn. Isolerte garasjeporter er ofte kraftige og tåler mer, samtidig som de er mer stødige enn ikke-isolerte garasjer. Skal du ha en garasjeport med full isolasjon – for eksempel med skum – koster dette noen ganger litt ekstra.

I dag er imidlertid de fleste garasjeporter isolert i større eller mindre grad. Husk at porten også bør ha gummilister langs kantene, noe som gjør at kald vind ikke slipper inn.

Garasjeport pris kan også påvirkes av merkevare. Noen merker er dyrere enn andre. I noen tilfeller vil de dyreste portene ha bedre kvalitet enn billige garasjeporter, men her er variasjonene store. Her er en oversikt over hvilke faktorer som påvirker garasjeport pris:

  • Størrelse
  • Eventuell isolasjon
  • Skreddersydd eller standard garasje
  • Kvalitet og byggematerialer
  • Merkevare
  • Eventuell portåpner
  • Vinduer og dører på garasjeporten

Skreddersydd garasjeport eller standard garasjeport?

Dersom du har en lysåpning i garasjen som ikke har standard mål, kan du ha behov for en garasjeport med spesialmål. En spesialtilpasset garasjeport vil ofte koste litt mer enn en standard variant.

Mange har en garasjeåpning som er et par cm bredere eller smalere enn standard garasjeport-mål. Det finnes mange leverandører som kan hjelpe deg med å lage en spesialtilpasset port.

Hva avgjør kvalitet på garasjeporten?

Garasjeport pris vil kunne påvirkes av hva slags materialer som benyttes til porten. En garasjeport vil som regel kunne fås i enten stål eller treverk. Stålporter er utvilsomt mest robuste og holdbare, og tåler fint en støyt fra fotballer og lignende.

En treport koster ofte litt mer, og krever i tillegg mer vedlikehold. Til gjengjeld ser porten bra ut, og passer til typiske norske boliger som er laget av treverk. En garasjeport av tre kan også ha svært god kvalitet – dette kommer helt an på tresort.

Portåpner til garasjeport

Skal du ha en enkel garasje uten garasjeåpner, vil dette ofte være det billigste alternativet. Garasjeport pris øker fort med noen tusenlapper dersom du skal ha portåpner. En portåpner alene koster gjerne mellom 1 000 og 4 000 kroner.

Fordelen ved å ha portåpner er at du slipper å gå ut av bilen hver gang du skal kjøre inn i garasjen. Ved å styre garasjeporten via en app eller en fjernkontroll, kan du enkelt kjøre inn og ut av garasjen uten å åpne porten manuelt.

Garasjeport med vindu eller dør

Helt enkle garasjeporter er uten verken vinduer eller dører. Skal du ha dette, vil du ofte måtte betale litt ekstra. Mange foretrekker garasjeport med vindu, siden dette sørger for at det slippes naturlig dagslys inn i garasjen.

En garasjeport med dør kan være praktisk når du hyppig går inn og ut av garasjen. Kanskje du har sykler, fryseboks eller andre ting i garasjen? Da er det greit med en dør i garasjeporten, slik at du slipper å åpne hele porten. Slike garasjeporter koster ofte litt ekstra.

Hva koster en garasjeport?

Pris på garasjeport kan variere en hel del. Laveste garasjeport pris får du som regel dersom du velger en enkel garasje uten dører eller vinduer, og uten portåpner. Slike garasjeporter kan fint fås til under 10 000 kroner, men også mer.

Skal du ha en dobbel garasjeport må du regne med å betale rundt 18 000 kroner. Også her er det imidlertid store variasjoner i garasjeport pris. Det beste er å sammenligne priser fra ulike leverandører av garasjeporter, og slik få oversikt over de mest prisgunstige portene.

Finn en god pris på din nye garasjeport i dag

Det finnes mange leverandører av garasjer og garasjeporter. Dette kan gjøre det tungvint å finne den beste prisen på ønsket garasjeport. Derfor lønner det seg å innhente tilbud fra mange ulike leverandører.

Garasjetest.no har verktøyet du trenger for å kunne sammenligne garasjeport pris hos flere leverandører. Tjenesten er i tillegg gratis, noe som gjør at den kan brukes av alle. Finn drømmeporten din i dag!