Garasje pris

Garasje pris

Så hva koster en garasje?

Den enkleste formen for garasje koster vanligvis fra 70 000 kroner, mens ferdigmonternte garasje koster omtrent 100 000,-. Garasjer med loft eller leilighet koster mellom 300 000 – 1 mnok.

Vi skal her se nærmere på hva nøyaktig som avgjør endelig garasje pris. Vi skal også se nærmere på hva du kan forvente at ulike garasjetyper koster. Finn ut hvilken løsning som passer best til ditt budsjett.

Hva avgjør garasje pris?

Garasje pris avgjøres av mange forskjellige faktorer. Blant disse kan vi nevne garasjens størrelse. Jo større garasje du velger, jo høyere vil som regel prisen bli. En enkelgarasje eller carport er stort sett det billigste alternativet. Dobbelgarasje med loft koster tilsvarende mer.

Pris på garasje kan også påvirkes av hvilke byggematerialer som benyttes. Enkelte materialer er dyrere enn andre. En garasje i furu vil for eksempel kunne være nokså billig, mens en garasje av mer eksklusive materialer koster mer.

Garasje pris vil også avgjøres av byggemetode. Det er mange garasjeleverandører som gir deg flere muligheter akkurat her. Enten kan garasjeleverandøren ta seg av hele monteringsjobben, eller så kan du velge å gjøre jobben helt eller delvis selv.

Velger du et garasje-byggesett for selvmontering, vil du potensielt kunne spare flere titalls tusen kroner. Dette krever dog at du er litt nevenyttig.

  • Størrelse
  • Design og byggematerialer
  • Byggemetode

Bygge garasje selv – pris

Hva koster det å bygge garasje selv? Dette er naturligvis billigere enn å la profesjonelle ta seg av hele jobben. Prisen på byggesett til garasje varierer. Skal du ha prekutt-garasje, er som regel dette det billigste alternativet.

En prekutt-garasje for en enkelgarasje koster som regel fra 60 000 kroner og oppover. Du vil da få alle delene du trenger, men du må selv sette de sammen. Plankene er ferdig kuttet etter mål, så du slipper som regel å sage. Dette kan gi deg en lav garasje pris.

Velger du en modulgarasje, betyr dette at du får levert alle modulene og setter disse sammen selv. Én modul kan for eksempel utgjøre én vegg, eller være en del av taket. Dette er raskere å sette sammen enn prekutt, men koster litt mer (vanligvis fra 70 000 kroner).

Skal du få en ferdigmontert garasje, vil pris for en enkelgarasje gjerne starte på omtrent 90 000 eller 100 000 kroner. Husk at dette bare er et prisanslag, og at garasje pris kan være både lavere og høyere hos enkelte leverandører.

Ulike leverandører har ulik garasje pris

Noen garasjeleverandører har spesialisert seg på å tilby ferdige standardmodeller, noe som ofte innebærer lav garasje pris. Andre tilbyr standardmodeller samt skreddersydde modeller. Skal du ha en skreddersydd garasje, blir prisen fort høyere.

En arkitekttegnet garasje vil som regel være det dyreste alternativet. Har du et høyt budsjett, kan du imidlertid får akkurat den garasjen du har drømt om. En arkitekt kan hjelpe deg med å lage en garasje som er perfekt tilpasset tomt og bolig. Men det har sin pris.

Hva koster garasje med loft eller leilighet?

En garasje med loft kan fort koste 300 000 kroner eller mer. Du kan imidlertid også finne langt billigere alternativer.

Leverandøren Agarasje har for eksempel en dobbelgarasje med loft som heter Storm, og denne koster 123 000 kroner. Denne prisen forutsetter selvmontering.

Skal du ha en garasje med leilighet, for eksempel til utleie, vil garasje pris ofte ligge på rundt 900 000–1 000 000 kroner. Dette vil da være en liten leilighet på kanskje 35–40 m2, og en tilsvarende stor garasjedel.

Slik gjør du garasjen så billig som mulig

Dersom du skal kjøpe garasje på budsjett, finnes det enkelte tips som gjør at den totale prisen blir så lav som mulig. Først og fremst bør du gå for en liten garasje eller carport, fremfor en stor garasje med loftsleilighet.

Du bør også velge en garasje som er laget av rimelige materialer, som for eksempel furu. Finn deretter den leverandøren som kan tilby en garasje av ønsket størrelse og materiale, til en lavest mulig pris.

Når du har funnet den billigste leverandøren, kan du sjekke om det er mulig å bygge garasjen helt eller delvis selv. Bare her kan du spare kanskje 30 000 kroner, sammenlignet med en ferdigmontert løsning.

Finn beste garasje pris på markedet

Det finnes mange leverandører å velge mellom. Hver av dem har mange ulike garasjemodeller, noe som kan gjøre det vanskelig å orientere seg om pris. For å gjøre jobben litt enklere for deg, har Garasjetest.no laget et sammenligningsverktøy.

Det er gratis å bruke sammenligningstjenesten vår, og den er i tillegg helt uforpliktende. Oppgi hva slags garasje du kunne tenke deg, og motta deretter pristilbud fra flere forskjellige leverandører. Du kan da velge det billigste alternativet, og endelig få drømmegarasjen.