Garasje byggesett

garasje byggesett

Mange er usikre på hvorvidt de skal velge et byggesett eller en ferdig garasje. Med et byggesett kan du potensielt spare mye penger, siden du selv står for montering av garasjen. Det finnes mange garasjeleverandører som lar deg bygge garasjen helt eller delvis selv.

Vi skal her se nærmere på hva det vil si å bygge garasje selv, med deler som kjøpes av en garasjeleverandør. Hva er det beste valget – å bygge selv med et garasje byggesett, eller la garasjeleverandøren stå for montering?

Her kan du hente uforpliktende tilbud på byggesett fra flere norske garasjeleverandører.

Bygg helt eller delvis selv

Mange garasjeleverandører i Norge lar deg velge om garasjen skal bygges selv, eller om den skal settes opp for deg. Dersom du lar profesjonelle montere garasjen for deg, er du sikker på at garasjen settes opp korrekt. Samtidig koster det litt mer.

Setter du opp garasjen selv med et garasje byggesett, kan du ofte velge om dette skal gjøres helt selv eller kun delvis. Løsningen der du gjør alt selv, er som regel det aller billigste alternativet. Eventuelt kan du sette garasjen opp delvis på egen hånd. Hva innebærer dette?

Monter selv med elementer – gjør jobben delvis selv

Et populært alternativ er å velge delvis selvmontering av garasje. Dette går ut på at garasjeleverandøren leverer elementer som du kan sette sammen selv, i et garasje byggesett. Ett element kan for eksempel være én vegg.

Du slipper med andre ord å sette sammen én og én planke for å få opp garasjen. Dette kan du spare mye tid på. Hva koster det å sette opp en enkelgarasje med moduler? Prisen starter gjerne på rundt 70 000 kroner, men dette kan variere en hel del.

Prekutt garasje – gjør alt selv

Det billigste alternativet er å velge en prekutt garasje – også kalt «precut». Dette betyr at du mottar ferdigkappede deler til garasjen, men at du må sette sammen alle bitene i ditt garasje byggesett selv. Både konstruksjoner og reisverk er som regel ferdig kappet etter mål.

Dette alternativet passer best for deg som er litt nevenyttig og glad i å snekre. Hva koster en prekutt garasje? Hvis du skal bygge en prekutt enkelgarasje, starter prisen gjerne på rundt 60 000 kroner.

Ferdigmontert garasje

Velger du en ferdigmontert garasje, slipper du å bygge selv i det hele tatt. Da vil garasjeleverandøren ta seg av hele prosessen fra A til Å. Noen ganger har garasjeleverandøren samarbeidspartnere innen for eksempel muring, som lager grunnmur.

Hva koster en ferdig montert garasje? Er det snakk om en enkelgarasje, ligger prisen gjerne på rundt 90 000 kroner. Du vil med andre ord kunne spare rundt 30 000 kroner på å gjøre jobben selv (prekutt), med et garasje byggesett.

Grunnarbeid før garasjen settes opp

Uansett om du velger et garasje byggesett eller får hele jobben gjort av profesjonelle, er det nødvendig med grunnarbeid på byggeplassen først.

Dersom du velger en totalleverandør av garasjer, vil selskapet ofte hjelpe deg gjennom hele prosessen. Dette inkluderer byggesøknad, grunnarbeid, frakt og montering. Mange garasjeleverandører kan hjelpe deg med å støpe grunnmur.

Garasjeleverandøren kan også komme på befaring og gi deg gode råd vedrørende plassering av garasje, samt design. Dette sikrer at du får en garasje med gunstig plassering. Plassering av garasjen vil blant annet ha betydning for svingradius, og hvor enkelt det er å parkere.

Garasje byggesett eller ferdigmontert garasje?

Dersom du velger et garasje byggesett, bør du ha en viss erfaring med snekring. Mange blir overrasket over hvor tungt det er å sette opp garasjen på egen hånd, spesielt om de går for en prekutt garasje.

Du kan spare mye tid ved å kjøpe en garasje i ferdige moduler som settes opp selv. Men selv dette krever at du er litt nevenyttig. Har du ingen erfaring med bygg og snekring, anbefales det å la garasjeleverandøren montere garasjen.

Garasje byggesett – pris

Vi har så vidt sett på pris på ulike garasje byggesett. Skal du ha byggesett til enkelgarasje, ligger altså prisen stort sett et sted mellom 60 000 til 70 000 kroner. Dette kan variere veldig, og kommer an på om du velger prekutt eller moduler.

Garasje byggesett for dobbelgarasje starter typisk på 85 000 for prekutt. Skal du ha dobbelgarasje med loft, kan prisen fort bli mye høyere.

Vi anbefaler å innhente tilbud fra mange ulike leverandører av garasje byggesett, enten du går for prekutt eller modul. Da får du oversikten du trenger.

Få et pristilbud på garasje byggesett

Et garasje byggesett kan spare deg for mye penger, sammenlignet med å få jobben gjort av profesjonelle. Prisen kan imidlertid variere mye fra leverandør til leverandør. Garasjetest.no gjør jobben enklere for deg, med en gratis sammenligningstjeneste.

Klikk her og innhent tilbud på garasje byggesett fra flere leverandører, og finn landets beste tilbud. Lykke til!