Ferdig garasje

Ferdig garasje

Mange garasjeleverandører gir deg valget mellom å bygge garasjen selv (helt eller delvis), eller å få en ferdig garasje. En ferdig garasje er altså en garasje som leverandøren monterer for deg. Du slipper med andre ord å gjøre noe selv.

Du kan også bestille en delvis ferdig garasje i moduler, som du deretter kan sette opp selv. Før du kjøper en ferdig garasje, er det enkelte ting du bør tenke over. Hvor stor kan garasjen være, hvordan skal den se ut, og ikke minst – skal du la leverandøren bygge hele garasjen?

Klikk for å motta uforpliktende tilbud fra flere garasjeleverandører

Fordeler ved å velge en ferdig montert garasje

Dersom du ønsker å bestille en ferdig garasje, finnes det flere garasjeleverandører som kan tilby dette. En ferdigmontert garasje passer midt i blinken for deg som ikke kan eller vil bygge selv.

Du vil spare mye tid på å la profesjonelle bygge garasjen, og ikke minst arbeid. Det å bygge en garasje på egen hånd krever som regel en viss erfaring med bygg og snekring.  

Montørene er som regel dyktige og erfarne, og kan sette opp garasjen på kort tid. Så snart garasjen er levert til den aktuelle byggeplassen, vil montørene kunne sette i gang med arbeidet. Ofte kan garasjen tas i bruk etter kun et par dager.

  • Du sparer tid
  • Du sparer krefter
  • Garasjen kan tas i bruk etter kort tid

Byggesett eller ferdig garasje?

Det er ikke mange ulemper ved å velge en ferdig montert garasje. Det skal imidlertid nevnes at det koster med å få en ferdig garasje, sammenlignet med å bygge den selv. Velger du et byggesett kan du sette opp garasjen selv, og samtidig spare noen tusen kroner.

Hvor mye du sparer på å velge byggesett, kommer litt an på om du går for prekutt eller moduler. Velger du prekutt, betyr dette at du gjør hele jobben selv. Garasjeleverandøren vil da sende deg alle materialene du trenger, ferdig kuttet og målt. Dette alternativet er billigst.

Velger du en modulløsning, har garasjeleverandøren på forhånd laget vegger og andre komplette moduler. Du trenger da bare å sette disse sammen. Dette er med andre ord en delvis ferdig garasje.

Hva som passer best å velge i din situasjon, kommer helt an på budsjett og ferdigheter. For de fleste er det nok best å velge en ferdig garasje, da dette sørger for at garasjen monteres korrekt. Er du nevenyttig kan det imidlertid lønne seg å bygge garasjen selv.

Hva koster en ferdiggarasje?

En ferdigmontert garasje koster litt mer enn et byggesett. Nøyaktig pris kommer helt an på hva som er inkludert i prisen. Dersom det skal støpes grunnmur og lignende, vil dette kunne øke prisen.

En standard enkelgarasje som leveres ferdig, koster typisk fra rundt 90 000 til 100 000 kroner og oppover. Til sammenligning kan en garasje som bygges selv med byggesett koste rundt 60 000 eller 70 000 kroner.

Husk imidlertid at du sparer mange dager med arbeid ved å velge en ferdig garasje. Her må du med andre ord veie for og imot hva som er mest viktig for deg. Vil du spare tid eller penger?

Velg riktig størrelse på garasjen

Enten du skal bestille en ferdig garasje eller bygge den selv, er det viktig å tenke over størrelsen. Pass på at garasjen passer inn på tomten, og at den ikke stjeler for mye av innkjørselen din. Du må ha nok plass til å kunne kjøre inn og ut av garasjen uten problemer.

Du kan som regel velge mellom enkelgarasjer, dobbelgarasjer, trippelgarasjer og rekkegarasjer. De fleste baserer valget sitt på antall biler, eller behov for oppbevaringsplass. Husk at det også finnes garasjer med loft og egen leilighet, eller garasjer med bod.

Når du skal bestemme deg for størrelse på garasjen, bør du også tenke over at alle garasjer som er høyere enn 4 meter eller som har bunnflate større enn 50 m2 krever byggetillatelse.

Design på garasje

Dersom du skal kjøpe en ferdig garasje eller bygge garasjen selv, bør du også vurdere hva slags design som passer best inn på eiendommen din. Det er mange som velger å kjøpe en garasje som matcher boligen, både når det gjelder tak, farger og materialer.

Du kan bestille en ferdig garasje som er spesialtilpasset din eiendom. Da får du akkurat det designet du ønsker. Velg mellom tradisjonelt design eller funkisdesign – det finnes mange muligheter!

Få tilbud på garasjer

Ønsker du å finne ut hva prisen er på en ferdig garasje? Da anbefaler vi å sammenligne flere ulike leverandører av garasjer.

Garasjetest.no har et gratis sammenligningsverktøy som effektivt lar deg innhente tilbud fra flere garasjeleverandører landet rundt. Finn det beste tilbudet, i dag!

Fyll ut skjema og få tilbud her