La leverandørene konkurrere

Garasjeleverandørene konkurrerer om deg ved å gi deg sitt beste og billigste tilbud på enkelgarasje. Sammenlign priser enkelt

 

Uforpliktende & Gratis

Tjenesten er helt uforpliktende og gratis for deg som forbruker. Du kan selv velge å takke ja til et tilbud – eller avslå alle.

Spar tid og penger

Å bygge garasje er en stor investering. Du gjør det klokt i å spare penger der du kan. Samtidig får du brukt tiden din på noe som betyr mer for deg

Enkelgarasje

Mange som kjøper ny garasje, velger en såkalt enkelgarasje. Dette er en garasje som rommer én bil, pluss eventuell ekstra oppbevaringsplass dersom du ønsker det.

En enkelgarasje kan få plass selv på mindre tomter, og er derfor et supert valg for hushold med begrenset tomteplass. Dette er også det naturlige førstevalget for hushold som kun disponerer én bil.

Hva bør du tenke over før du velger enkelgarasje? Det finnes mange faktorer som er med på å avgjøre hva som passer best for akkurat deg.

Tenk på dette når du kjøper enkelgarasje

For at du skal få en garasje du kan være fornøyd med i mange år fremover, bør du planlegge litt før du kjøper garasje. Først og fremst er det viktig å ta nødvendige mål. Hvor stor garasje har du plass til på tomten din?

Så snart du vet maksimalt antall kvadratmeter på ønsket garasje, bør du tenke over planløsningen. Hvor skal garasjeporten være? Tenk også over svingradius. Det skal være enkelt å manøvrere bilen inn og ut av garasjen.

Når du kjøper enkelgarasje – eller en hvilken som helst type garasje for den saks skyld – bør du også tenke over stil. Mange velger en garasje som står i stil med resten av boligen, enten det er funkis-garasje eller en mer klassisk variant.

Det er også viktig å tenke over hvorvidt garasjen skal ha vinduer eller dører. Ellers er pris en avgjørende faktor for mange. Heldigvis finnes det både dyre og billige garasjer. Dermed kan du finne en garasje som er tilpasset ditt budsjett.

 • Antall kvadratmeter
 • Planløsning – hvor skal garasjeporten være?
 • Svingradius
 • Stilart
 • Vinduer og dører
 • Pris på enkelgarasje
klar? sammenlign tilbud nå

Derfor bør du ha en garasje

Mange av fordelene ved å eie en garasje er åpenbare. Selv en enkelgarasje vil kunne gi deg mye nyttig oppbevaringsplass, noe de fleste hushold aldri får nok av. Enten det er sykler, verktøy eller plasskrevende hobbyartikler, er en garasje (gjerne med bod) god å ha.

Dersom du har egen garasje, vil du også kunne slappe mer av når det kommer til sikkerhet. Garasjen fungerer som en fysisk sperre for biltyver, noe som til og med kan bidra til lavere forsikringsutgifter.

Den kanskje største fordelen ved å ha enkelgarasje eller større garasjer, er at bilen beskyttes mot snø og is. Inni garasjen vil ikke snø og vann legge seg på bilen, pluss at temperaturen ofte er litt høyere enn utenfor garasjen. Slipp unna irriterende skraping av is om vinteren.

Ellers kan en enkelgarasje være dekorativ på eiendommen. Det finnes mange flotte garasjer å velge mellom, og mange av disse vil matche boligen din perfekt. Husk at du kan male garasjen etter eget ønske, slik at den passer perfekt til huset ditt.

 • Oppbevaringsplass
 • Mindre sjanse for innbrudd i bilen
 • Billigere bilforsikring
 • Beskyttelse mot is og snø
 • Dekorativt med enkelgarasje på eiendommen

Bør du oppgradere til dobbelgarasje?

Mange er usikre på hvorvidt de skal velge en dobbelgarasje eller enkelgarasje. Her gjelder det å tenke langsiktig. Har husholdet planer om å kjøpe flere biler i fremtiden, eller blir det med den ene bilen?

Dersom du skal ha mer enn én bil, eller kanskje har én bil og én motorsykkel, vil en dobbelgarasje være kjekk å ha. Her er det selvfølgelig også viktig å tenke over hvor god plass det er på tomten.

Bygge garasje selv eller ferdigmontert garasje?

Det finnes mange garasjeleverandører som leverer alle delene du trenger for å bygge garasje. Da vil du få en bruksanvisning som forklarer deg hvordan garasjen skal bygges, steg for steg. Er du litt nevenyttig, kan det å bygge enkelgarasje selv være en billigere løsning.

Mange foretrekker imidlertid å kjøpe en ferdigmontert garasje. Garasjeleverandøren vil da sette garasjen opp for deg på ønsket sted. Dette koster kanskje litt mer, men vil spare deg for mye arbeid.

Forberedelser før du kjøper enkelgarasje

Før du kjøper ny enkelgarasje, er det visse ting du må få unnagjort. Du bør blant annet sende inn byggesøknad til kommunen du bor i. Har du naboer bør du også sende ut nabovarsel.

Ellers er det viktig at du sørger for godt grunnarbeid på tomten, der garasjen skal plasseres. Bakken må selvfølgelig være helt flat og i vater. Du må også legge strømkabler til garasjen, og eventuelt vann og avløp.

Noen velger også å legge asfalt eller steinheller ved innkjørselen til garasjen, men dette kan også ordnes etter at din enkelgarasje er på plass.

Trenger du ny enkelgarasje?

Dersom du er på utkikk etter ny enkelgarasje, kan du enkelt sammenligne ulike leverandører her hos Garasjetest.no.

Vi lar deg raskt og effektivt sammenligne tilbud fra flere leverandører, helt gratis. Slik kan du sikre deg landets beste tilbud på enkelgarasje.

Finn beste deal på ny enkelgarasje nå