La leverandørene konkurrere

Garasjeleverandørene konkurrerer om deg ved å gi deg sitt beste og billigste tilbud på carport. Sammenlign priser enkelt

 

Uforpliktende & Gratis

Tjenesten er helt uforpliktende og gratis for deg som forbruker. Du kan selv velge å takke ja til et tilbud – eller avslå alle.

Spar tid og penger

Å bygge garasje er en stor investering. Du gjør det klokt i å spare penger der du kan. Samtidig får du brukt tiden din på noe som betyr mer for deg

Hva er en Carport?

En carport eller bilbås sørger for at bilen din får ly fra det verste uværet. Siden en carport er en åpen løsning uten vegger, får bilen hovedsakelig beskyttelse mot regn og snø. Dette er spesielt nyttig vinterstid, da du slipper å koste snø av bilen.

Før du kjøper ny carport bør du tenke over visse ting. Hvor stor skal carporten være, og hvilken stil skal du gå for? I tillegg kan det være greit å tenke over hvorvidt du ønsker en kombinert garasje- og carport-løsning, eller om du heller bør velge en garasje.

Dobbel eller enkel variant?

En carport kan fås i akkurat den størrelsen du ønsker. De fleste går for en enkel eller dobbel carport, noe som gir rom for én eller to biler. Dersom du har én bil, er kanskje en enkel carport det mest naturlige valget.

Husk imidlertid på at du ved å ha en større carport får et fint oppbevaringssted for sykler, trillebårer og lignende.

En enkel carport måler gjerne rundt 3 x 6 meter (bredde x dybde). En dobbel carport vil tilsvarende måle rundt 6 x 6 meter. Høyden på carporten pleier å være rundt 2,10 meter. Ta høyde for disse målene når du planlegger carport på tomten din.

Carport eller garasje?

Er du usikker på om du skal velge carport eller garasje? En garasje gir bilen bedre ly mot vær og vind, siden den også har vegger og garasjeport. Med en garasje vil du dermed også kunne beskytte bilen mot innbruddstyver.

I mange tilfeller er imidlertid en carport et vel så godt alternativ. Først og fremst er en carport billigere enn en garasje (i de fleste tilfeller), pluss at du slipper å åpne porten hver gang du skal ut med bilen. Benytter du bilen ofte, kan derfor en carport være praktisk.

Husk også på at du kan velge en carport med garasje. Da får du det beste fra to verdener.

Design og stiler

Det finnes mange flotte stiler å velge mellom når du skal lage carport. Du kan velge å lage en enkeltstående carport som er separert fra selve boligen. Da består carporten typisk av rundt seks stolper og et tak.

Noen foretrekker å bygge carport inntil husveggen. Dette gir noe bedre ly mot vær og vind. Det er mulig å lage carport med skråtak, noe som er en populær løsning. Skråtak sørger for at snø og regn ikke samler seg på taket i like stor grad.  

Dersom du ønsker en moderne carport som for eksempel står i stil med et funkishus, bør du gå for rette linjer og flatt tak. Ønsker du en mer klassisk stil? Mal gjerne carporten i samme farge som huset, og ha et dekorativt skråtak.

klar? sammenlign tilbud nå

Carport med garasje

Føler du at det er vanskelig å bestemme seg for hvorvidt du skal velge garasje eller carport? Vel, da kan du velge begge deler! En carport med garasje er nettopp hva det høres ut som – en garasje med carport ved siden av.

Dermed har du mulighet for å benytte garasjen ved behov – for eksempel dersom det er storm og snø ute. På finværsdager kan carporten benyttes. Da får du enkel tilgang til bilen, og slipper å åpne og lukke garasjeporten hver gang du skal ut.

Hva koster en carport?

Pris på carport varierer en hel del. Den endelige prisen kommer blant annet an på type carport. En carport med garasje koster naturligvis mer enn en enkel carport. Materialer som benyttes til å lage carporten er også med på å bestemme prisen.

En enkel carport trenger ikke koste mer enn kanskje 9–10 000 kroner. Skal du ha carport med garasje kan prisen fort stige til 30 000 kroner eller mer. Ulike leverandører tar ulike priser, noe som gjør det vanskelig å gi et eksakt priseksempel.

Dersom du vil ha oversikt over de beste tilbudene på carport, anbefaler vi å ta i bruk en sammenligningstjeneste.

Finn beste tilbud på bilbås

En carport sørger for at bilen din beskyttes mot nedbør som snø og regn. Siden løsningen som regel er uten vegger (noen ganger har carporten vegger), vil den ikke gi like god beskyttelse som en garasje. Samtidig er den billigere å montere, og praktisk i bruk.

Dersom du planlegger å kjøpe carport, anbefaler vi at du sjekker tilbud fra mange forskjellige leverandører. Dette sikrer at du får Norges beste pris på carport. Sammenligningstjenesten vi i Garasjetest.no tilbyr er helt gratis, og enkel å ta i bruk.

 

Det finnes både klassiske og moderne varianter som kan fås til en god pris. Finn den perfekte carport til tomten din i dag!

Finn beste deal på ny garasje nå