Bygge garasje

Bygge garasje

Det å bygge garasje krever mye planlegging. Du bør ha en idé om plassering, størrelse, byggemåte og design. Heldigvis finnes det mange garasjeleverandører som kan bistå deg gjennom hele prosessen – fra idé til ferdig garasje.

Dersom du planlegger å bygge garasje på tomten, finnes det mange alternativer. Vi skal her se nærmere på alt fra design og størrelse, til byggemetode. Finn ut hva som passer deg best!

Klikk for å motta uforpliktende tilbud fra flere garasjeleverandører

Hvordan bygge garasje?

Først og fremst bør du være klar over at det finnes mange måter å bygge en garasje på. Noen velger å la garasjeleverandøren ta seg av jobben i sin helhet. Dette inkluderer både design, planlegging og montering.

Ellers kan du velge å kjøpe et garasje-byggesett. Da vil du gjøre hele eller deler av jobben selv. En såkalt prekutt-garasje innebærer at alle planker er forhåndsmålt og kuttet, men at du monterer alt på egen hånd. Dette er midt i blinken for deg som vil bygge garasje selv.

Du kan også velge å kjøpe moduler. Da får du gjerne hele vegger, og trenger bare å sette disse sammen. Dette krever litt færre byggtekniske kunnskaper fra din side, og er samtidig billigere enn å få garasjen ferdigmontert.

  • Ferdigmontert
  • Prekutt (gjør hele jobben selv)
  • Moduler (gjør jobben delvis selv)

Design og stil

Før du setter i gang med å bygge garasje eller carport, er det viktig at du finner ut hva slags design som passer best inn på tomten. De fleste velger en garasje som står i stil med øvrig bebyggelse. Dette vil gi et mer helhetlig visuelt uttrykk.

Du finner mange flotte design å velge mellom. Du kan for eksempel bygge en garasje som står i stil med funkishuset ditt. En funkisgarasje kjennetegnes av sitt moderne design og rette linjer. Ellers finner du mange flotte klassiske garasjemodeller, for eksempel med valmet tak.

Dersom du kjøper en standard garasjemodell, kan du male den slik du selv ønsker. Har du kanskje et blått hus? Da kan du finne en maling som matcher, og male garasjen i samme farge. Pass også på at takstein eller takplater matcher husets tak.

Ulike størrelser for ulike behov

Når du skal bygge garasje på tomten din, er det også avgjørende at du velger en garasje av passelig størrelse. Velger du en garasje som er for stor, risikerer du at du ikke har plass nok til å svinge inn i garasjen uten å lirke deg inn.

For en mest mulig brukervennlig løsning, er det derfor lurt å ha befaring på tomten i forkant. Da kan du få gode ekspertråd når det kommer til størrelse på garasjen. Garasjeleverandøren kan hjelpe deg med å avgjøre hva som passer best av enkel-, dobbel- eller trippelgarasje.

Husk at hvis garasjen din har grunnflate som overstiger 50 m2, så må du søke om byggetillatelse hos kommunen før du kan bygge garasje. Det samme gjelder dersom du velger garasje med loft eller leilighet i en ekstra etasje.

Du kan også bygge garasje med carport. Dette er en fleksibel løsning som gir deg det beste fra to verdener. En carport er enkel å kjøre inn og ut av, mens en garasje gir bilen optimal beskyttelse mot vær og vind.

Bygge garasje selv fra bunnen av

Dersom du ønsker å bygge garasje selv, er det ikke slik at du  velge prekutt eller moduler gjennom en garasjeleverandør. Du kan også gjøre alt fra bunnen av selv. Dette betyr imidlertid at du må planlegge mye på egen hånd, samt finne egnede materialer selv.

Du bør ikke bygge garasje selv fra bunnen av uten å tenke deg om. Prosjektet kan ta mye lenger tid enn først antatt. I mange tilfeller vil du spare mye tid – og kanskje til og med penger – på å bygge garasje gjennom en garasjeleverandør.

Det er opp til deg å avgjøre hva som er best for deg. Har du mye erfaring med snekring og bygg, kan du fint greie å bygge garasje selv. Husk likevel på at du må kjøpe garasjeport og eventuell portåpner. Det kan også være greit å få profesjonelle til å støpe grunnmuren.

Finn beste tilbud på garasjer

Når du skal bygge garasje, er det mange ting å tenke på. Både størrelse, design og byggemetode kan være med på å avgjøre den endelige prisen. Det kan være tidkrevende å undersøke prisen manuelt hos ett og ett selskap.

Garasjetest.no lar deg enkelt sammenligne priser hos ulike garasjeleverandører. Motta tilbud fra mange ulike leverandører, og velg den som passer lommeboken din best. Sammenligningstjenesten er gratis, og gjør det enkelt å finne landets beste tilbud!

Fyll ut skjema og få tilbud her