Billig garasjeport

Billig garasjeport

En garasjeport fungerer ikke bare som en port som lar deg kjøre bilen inn og ut av garasjen – den kan også være en dekorativ del av garasjen. Garasjeporter fås i alle slags farger, typer, kvaliteter og utførelser.

Hvordan kan du finne en billig garasjeport som samtidig har god kvalitet? Her gjelder det å vite hva du skal se etter. Mange ulike faktorer er med å avgjøre hva garasjeporten vil koste.

Faktorer som avgjør pris på garasjeport

Se for deg at du skal kjøpe en bil. Prisen på bilen vil avgjøres av mange ulike ting. En bil med skinnseter koster gjerne mer enn en bil med tøyseter, og du vil i tillegg kunne se at eksklusive bilmerker har dyrere biler enn typiske lavprismerker.

Det samme gjelder for garasjeporter. Pris på en garasjeport vil kunne variere veldig basert på hva slags materialer den er laget av. I tillegg vil ulike produsenter ofte ha ulikt prisnivå. Her er noen av faktorene som er med å bestemme prisen på garasjeporter:

  • Materiale
  • Merkevare
  • Størrelse
  • Ekstrautstyr (f.eks. portåpner, vinduer eller innebygget dør)
  • Standard eller skreddersydd garasjeport
  • Grad av isolasjon

Materiale på garasjeport

En garasjeport som er laget av plastikk eller stål, vil ofte koste mindre enn en port som er laget av tre. Mange velger stålport, siden dette er et robust og relativt prisgunstig materiale. Dermed kan du få en relativt billig garasjeport.

Porter av stål krever dessuten mindre vedlikehold enn garasjeporter av tre. Likevel er det mange som foretrekker sistnevnte, siden dette gir porten et flott utseende. Det skal nevnes at treverk kan være veldig robust det også.

Merkevare kan koste

Det finnes mange merkevarer og leverandører å velge mellom når du skal kjøpe garasje eller garasjeport. I likhet med andre varer som selges på markedet, vil det finnes noen leverandører som fokuserer på lave priser, mens andre fokuserer på høy kvalitet.

En garasjedør med høy kvalitet trenger imidlertid ikke nødvendigvis å være dyr. Ofte er merkevaren i seg selv såpass etablert at prisen kan skrus opp, samtidig som forbrukerne er villige til å fortsette å kjøpe tjenestene.

Mange liker å handle merkevarer de har sett eller hørt om før, og er kanskje villige til å betale litt ekstra for nettopp det. Det at en merkevare er kjent og populær, gir ofte ekstra trygghet til kjøperen.

Husk at du også kan få en billig garasjeport fra merkevareleverandørene. Det gjelder bare å få oversikt over tilbudene som finnes på markedet.

Garasjeport – størrelse avgjør pris

En annen viktig faktor når det kommer til pris på garasjeporter, er størrelse. Ønsker du en billig garasjeport, kan det være smart å gå for en enkel garasjeport som gir plass til at én bil kan kjøre gjennom.


Skal du ha en dobbel garasjeport, vil dette ofte medføre at prisen nesten dobles. Det vil likevel ofte lønne seg å kjøpe én dobbel garasjeport fremfor to separate, dersom du for eksempel har dobbelgarasje.

Garasjeport med portåpner og annet ekstrautstyr

Skal du ha en billig garasjeport, er det også verdt å tenke over hva slags ekstrautstyr du skal ha. Trenger du en portåpner for eksempel, vil dette gjerne medføre at den totale prisen stiger med rundt 3 000 kroner.

Mange foretrekker også å ha garasjeport med vinduer, eller kanskje en garasjeport med innfelt dør. Også dette kan medføre ekstra kostnader.

Har du behov for vinduer eller en dør inn i garasjen? Da er det som regel likevel billigere å få dette implementert i garasjeporten, sammenlignet med å lage separate vinduer og dører i selve garasjen. Her gjelder det å kartlegge egne behov.

Standard eller skreddersydd garasjeport?

Noen leverandører tilbyr skreddersydde løsninger, noe som naturligvis kan koste litt mer enn standardiserte løsninger. Noen har ikke plass til en standard garasjeport i garasjen sin.

Det å få en garasjeport laget etter spesifikke mål, vil kreve merarbeid for leverandøren. Derfor vil også prisen på garasjeporten kunne øke noe. Du finner ellers mange standard garasjeporter som er nokså billige.

Billig garasjeport med isolasjon?

Mange tror at garasjeporten blir mye dyrere med en gang de skal ha en variant med isolasjon. Sannheten er at dette ikke trenger å koste så mye ekstra. I dag leveres nemlig de fleste garasjeporter med isolasjon uansett.

Isolasjonsmaterialet er gjerne skum eller andre relativt billige materialer. Du kan med andre ord holde varmen i garasjen uten at det går hardt utover lommeboken.

Finn en billig garasjeport i dag

Det finnes mange leverandører å kjøpe garasjeport fra. De ulike leverandørene har i tillegg mange ulike modeller, materialer og størrelser du kan velge mellom. Derfor kan det være utfordrende å finne en billig garasjeport som imøtekommer alle dine krav.

Garasjetest.no har løsningen på dette problemet. Med vår gratis sammenligningstjeneste kan du innhente tilbud på garasjeport fra mange ulike leverandører. Få oversikt over de beste tilbudene på garasjeporter!