Billig garasje

Billig garasje

Er du på jakt etter en ny billig garasje, og har samtidig et budsjett som skal overholdes? Det å bygge ny garasje kan bli en dyr prosess, spesielt om du ikke gjør godt nok forarbeid.

Heldigvis er det fullt mulig å kjøpe en billig garasje som ikke slanker lommeboken for mye. Her kan du lese mer om hvilke faktorer som avgjør pris på garasje, og hvordan du finner en billig garasje av høy kvalitet.

Dette avgjør pris på garasje

Det er mange faktorer som er med på å avgjøre den endelige prisen på garasjen din. Merkevare er én faktor. På samme måte som biler og klær, finnes det noen garasjeprodusenter som er dyrere enn andre.

Kvalitet er også med på å avgjøre pris. Også her kan vi sammenligne med biler. En eksklusiv bil med høy kvalitet koster mer enn en billig bil som kanskje ikke har like bra kvalitet. Det er imidlertid fullt mulig å finne en billig garasje som fortsatt har god kvalitet.

Foruten merkevare og kvalitet, kan byggemåte spille inn på den endelige prisen. En garasje kan i mange tilfeller bygges selv, enten fra bunnen av eller med ferdig monterte moduler som settes sammen. Dette er ofte billigere enn å la leverandøren bygge garasjen for deg.

Størrelsen på garasjen vil også avgjøre prisen. En stor dobbelgarasje med loft vil ofte koste mer enn det dobbelte av en liten enkelgarasje. Husk av valg av garasjeport og garasjeåpner også vil ha betydning for prisen, samt hvorvidt garasjen er arkitekttegnet eller ikke.

  • Merkevare
  • Kvalitet og byggematerialer
  • Byggemetode – bygge selv eller ferdigmontert garasje
  • Størrelse
  • Garasjeport og garasjeåpner
  • Arkitekttegnet eller standardmodell

Byggesett eller ferdigmontert garasje?

Dersom du skal bestille en ny garasje, vil du ofte kunne velge hvorvidt den skal monteres av leverandøren, eller om du skal bygge den selv.

Skal du bygge den selv, vil du ofte få valget mellom prekutt garasje (du gjør alt selv, og får ferdigkuttede materialer fra leverandøren) eller modulgarasjer (du får større moduler som settes sammen).

Prekutt er det billigste alternativet, og starter gjerne på rundt 60 000 kroner om det er snakk om en enkelgarasje. En modulgarasje koster kanskje 10 000 kroner ekstra. Skal leverandøren bygge garasjen for deg, vil dette gjerne komme på 90 000 kroner, altså 30 000 kroner ekstra.

De overnevnte prisene er bare veiledende. Den faktiske prisen vil selvfølgelig variere mellom ulike leverandører, og kommer an på valg av materialer og lignende.

Garasje eller carport?

Dersom du er ute etter en billig garasje, kan en carport også være et alternativ. En carport koster ofte flere titalls tusen kroner mindre enn en garasje.

Dette skyldes at en carport ikke har garasjeport, portåpner eller like mange vegger som en garasje. Likevel vil en carport kunne gi bilen din beskyttelse mot vær og vind. En enkel carport koster typisk fra 50 000 kroner og oppover.

Standardmodell eller arkitekttegnet garasje?

Hvis du har spesielle krav til design, eller en tomt som ikke tillater deg å kjøpe en standard garasje, kan en arkitekttegnet garasje være midt i blinken. Slike garasjer koster imidlertid mer.

Som regel vil du kunne spare mye penger på å velge en standard garasje. Kjøp gjerne en billig garasje som er forhåndstegnet. Da slipper du å betale penger for at en arkitekt skal tegne garasjen din for deg.

Billig garasje med høy kvalitet

En billig garasje trenger slettes ikke å være en dårlig garasje! Ofte er byggematerialene med på å avgjøre garasjens kvalitet. Billig treverk som furu har høy kvalitet, og det samme gjelder byggematerialer som Leca-blokker.

Ved å gjøre smarte valg når du skal bestille garasje, kan du med andre ord få en billig garasje som lever opp til forventningene.

Garasjeport og garasjeåpner

Valg av garasjeport og portåpner kan være med på å avgjøre prisen på garasjen din. En garasjeport med vinduer koster for eksempel ofte litt mer enn en enkel garasjeport. Portens materiale og eventuelle innskjæringer kan også ha innvirkning på pris.

Husk også på at garasjeåpneren vil ha innvirkning på pris. De beste portåpnerne har kraftig og stillegående motor, og kan gjerne styres via en app. Skal du ha en billig garasje, kan du vurdere å droppe garasjeåpner, og heller åpne eller lukke garasjen manuelt.

Slik finner du en billig garasje

Det finnes mange ulike leverandører av garasjer, og det er ofte ulikt prisnivå mellom dem. Samtidig kan faktorer som materialer, størrelse og kvalitet spille inn. Det er derfor smart å sammenligne tilbud fra flere ulike leverandører før du bestemmer deg.

Garasjetest.no sitt sammenligningsverktøy lar deg innhente tilbud fra flere garasjeleverandører. Slik kan du finne en billig garasje med de kvalitetene du ser etter. Tjenesten er gratis, og helt uforpliktende.